قیمت سیم و کابل برق برندهای مختلف یکی از مواردی است که مهندسین برق باید به صورت آپدیت و به روز از آن اطلاع داشته باشند. سیم ها و کابل های برق از لوازم اصلی صنعت برق هستند، هچنین به عنوان ستون و پایه اصلی در شبکه ها برق رسانی هستند. اطلاع داشتن از قیمت سیم و کابل برق در برند های مختلف یکی از اطلاعات مورد نیاز مهندسین است.
اطلاعات مربوط به یک محصول با کیفیت و مطمئن از یک سو و از سوی دیگر وجود منبعی برای بررسی و مقایسه مشخصات فنی و همچنین قیمت سیم و کابل برق به روز امری غیرقابل انکار میباشد که بانک اطلاعات ویکیکابل در تلاش است این اطلاعات را به صورت دقیق و بروز شده در اختیار شما بگذارد با ما همراه باشید.
سیم برق چیست؟
سیم برق از یک فلز رسانا و یک عایق که فلز رسانا را احاطه کرده تشکیل شده است. وظیفه آن انتقال انرژی الکتریکی از یک نقطه به نقطه دیگر است.
سیم های برق در انواع مختلفی تولیده شده اند و هرکدام کاربرد های مختلفی دارند، نمونه های از سیم و کابل برق فشار ضعیف سیم برق افشان، سیم برق نیمه افشان و سیم مفتول هستند. سیم ارت نمونه ای دیگری از سیم های برق است که برای محافظت کاربرد دارد. نوع دیگری سیم که در الکتروموتورها و سیم پیچ ترانس ها وجود دارد سیم لاکی است.
برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله کابل چیست؟ پیشنهاد می شود.
- کابل برق چیست ؟
کابل برق مجموعه ای از سیم های به هم پیچیده شده است که جریان الکتریکی را هدایت می کند. در گذشته از کابل برق برای انتقال توان الکتریکی استفاده می کردند اما امروزه از کابل برق در صنعت مخابرات و غیره استفاده می شود.
کابل برق در انواع کابل برق فشار قوی، کابل برق مخابراتی، کابل کنترل، کابل ضد حریق، کابل کواکسیال و کابل فیبر نوری وجود دارد.
انواع کابل بر اساس مصرف
- کابل مخابراتی
- کابل فشار قوی
- کابل فشار ضعیف
- کابل کنترل
- کابل اعلام حریق
- کابل شبکه
- کابل جوش
- کابل ابزار دقیق
- کابل کواکسیال
- کابل خود نگهدار
- کابل کولر
تفاوت های سیم برق و کانال برق
- سیم ها از یک رشته ساخته شده اند. اما کابل های برق دارای یک چند رشته هادی هستند.
- ضخامت کابل ها بیشتر از سیم ها است.
- کابل ها توانایی تحمل ولتاژ بالای را دارند. اما سیم ها نمی توانند ولتاژ بالا را تحمل کنند.
- وزن کابل ها نسبت به سیم ها بیشتر است.
- کابل ها دوام و مقاومت بیشتری نسبت به سیم ها دارند.
- هزینه ساخت کابل برق ها بسیار بیشتر از سیم است.
مقاله پیشنهادی: آشنایی با کد های رنگی سیم برق
کاربرد انواع کابل ها
کابل مخابراتی: کابل های مخابراتی معمولا برای انتقال صدا و وصل شدن تلفن به کاربرده می شوند، و همچنین کابل های شبکه برای انتقال دیتا مورد استفاده قرار می گیرند.
کابل کواکسیال: کابل کواکسیال تصویر را از طریق دوربین ها یا آنتن انتقال می دهند. کابل کواکسیال برای آنتن ها از پرکاربرد ترین نوع کابل کواکسیال هستد.
کابل فرمان: کابل فرمان برای امور صنعتی و تابلو های فرمان استفاده می شود.
کابل زمینی و کابل هوایی: کابل ها از لحاظ نوع کاربرد به کابل های زمینی و یا هوایی قابل تفکیک هستند. کابل های زمینی برای کابل کشی های داخل خاک و کابل های هوایی در مواقعی که کابل از دکل و تیرهای برق آویزان است، کاربرد دارند.
کابل خود نگهدار: کابل های خود نگهدار برای برق رسانی از ترانس به محل دیگر استفاده می شود.
کابل فشار قوی: کابل های فشار قوی و فشار متوسط جهت انتقال برق از پست های 63 به 20 کیلو ولت بکار می روند. کابل های فشار ضعیف جهت ساخت و ساز، در برق داخلی و صنعت استفاده می شوند.
برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله کاربرد کابل زمینی پیشنهاد میشود.
برای خرید سیم وکابل برق چه پارامتر های وجود دارد
برای خرید سیم و کابل برق توجه پارامترهای زیر به ما کمک می کند:
- شرایط مکانیکی
- شرایط محیطی
- بار اتصال کوتاه
- افت ولتاژ مجاز
- ولتاژ اسمی
- بار مورد نظر و ظرفیت مجاز
- مشخصات فنی
قیمت سیم و کابل برق بر چه اساسی تعیین می شود؟
قیمت سیم و کابل برق با توجه به کاربردی که دارد متنوع است. موضوع قابل توجه دیگر برند کابل برق مورد نظر ما است که بیشترین تاثیر را بر روی قیمت دارد و در آخر قیمت سیم و کابل برق وابسته به شرکتی که آن را ارائه می دهد.
نکاتی چون محدوده ولتاژ، کاربرد، نوع هادی، تعداد رشته، نوع روکش، و سطح مقطع کابل بر روی قیمت سیم و کابل برق نیز تاثیر گذار است. همچنین ضخامت و وزن هادی در قیمت سیم و کابل برق تاثیر گذار است.
نکاتی که در هنگام خرید کابل برق باید به آن توجه شود
قبل از خرید هر محصولی باید به نیاز خود و کارکرد های محصول مورد نظر توجه کنیم. خرید سیم و کابل برق هم از این قاعده مستثنی نیست. پارمترهای قابل توجه در هنگام خرید سیم و کابل برق:
تعداد رشته ها: قبل از انتخاب این موضوع باید به تعداد فاز های شبکه و بار الکتریکی توجه کنید با این معیار تعداد رشته های کابل برق را تعیین کنید.
سایز سیم و کابل برق: برای تعیین سایز کابل برق باید جریان عبوری را محاسبه کنید. برای این پارامتر می توانید از افراد خبره در این زمینه کمک بگیرید.
طول سیم : با افزایش طول سیم ها مقاوت سیم و کابل افزایش می یابد و باعث افت ولتاژ برق در مدار می شود.
نوع و جنس هادی: هادی سیم و کابل به صورت افشان و مفتول وجود دارد. برای خرید سیم و کابل فشار ضعیف حتما باید افشان یا مفتول بودن کابل را در نظر داشته باشید. جنس ادی کابل ها آلومینیوم یا مس است. که در قیمت سیم و کابل برق، مقاومت و ولتاژ تاثیر گذار هستند.
برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله برچسب گذاری سیم چیست؟ پیشنهاد میشود.